"nasza Chomiczówka" - forumWiele jest takich miejsc, ale Chomiczówka - tylko jedna... Niezalogowany użytkownik. #1 2009-03-13 23:08:22
British Garage ClubHej! Przepraszam, że tylko się dopytuje, a najbardziej przepraszam, że nie odpowiadałem na prośby o skany w temacie antykwarycznym. Obiecuję poprawę w przyszłości. Jestem też pod wrażeniem waszej pracy nad stroną. Offline #2 2009-04-27 22:35:20
Re: British Garage ClubSzukam, szukam - i nic. Tajemnicza sprawa? Chyba nie. Może jakiś bywalec "znikniętego" klubu przypadkiem do nas trafi i coś o tym miejscu opowie. Jedyna nadzieja żeby się czegoś dowiedzieć bo już nie mam pomysłu jak i gdzie szukać. Offline #3 2009-07-19 14:17:29
Re: British Garage ClubŚlad znalazłem na forum grono.net:
To bardzo obszerny fragment wpisu. Cały wątek o BGC jest tutaj: http://grono.net/chomiczowka/topic/1184 … b-w-lesie/ Offline #4 2011-11-04 17:28:59
Re: British Garage ClubNie wiem czy to forum jeszcze zyje, ale natknalem sie w necie na Was poprzez wlasnie BGC. Moge Wam troche opowiedziec o tym miejscu. Spedzilem tam dwa cudowne lata swojego zycia i strasznie zaluje ze knajpa upadla. Knajpe zalozyli fanatycy brytyjskiej motoryzacji. Irek oraz August. Jeden byl waznym czlonkiem fanclubu MiniMorrisa drugi podobnie udzielal sie w fanclubie marki Rover. Rover...taka potaczna nazwa ochrzcilismy to miejsce. Przychodzili tam ludzie bardzo rozni. Knajpa miala wystroj jak sama nazwa wskazuje garazowy. Przodowaly tu klimaty brytyjskiej motoryzacji, bar zrobiony byl z przekroju...nie pamietam marki, ale pewnie morrisa, stoly byly jakby z plyt podlogowych samochodu, a siedziska wszelkie to pospawane fotele i kanapy z automobili. Krolowaly barwy brytyjskie, wszedzie byly modele samochodow oraz plakaty. Za barem panowal klimat PRL-u ze slynnymi plakatami propagandowymi. Bylo sporo imprez okolicznosciowych jak chocby Sylwester Replay 6 stycznia, czy coroczne rajdy BGC gdzie udzial braly raczej leciwe samochody. Byly tez przejazdzki Ikarusem po calym miescie w fantastycznej atmosferze, przy piwkach, wodce i roznych innych uzywkach. No i oczywiscie slynny turniej piwny, ktory nie skromnie dodam wygralismy z kolegami Offline #5 2011-11-07 18:14:54
Re: British Garage ClubForum wciąż żyje, tak jak i strona "nasza Chomiczówka". Wciąż zbieramy wszystko co ma związek z historią Chomiczówki. Offline |